Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling en interieurbezoek: De tentoonstellingswijk in Antwerpen en bezoek aan het modernistisch complex door Van Steenbergen

za 23 sep 2023 • 14:00 - 16:00

€16,00

Na de wereldtentoonstelling van Antwerpen in 1930 verschijnt op het pas verkavelde terrein een van de fraaiste interbellumwijken van ons land. Twee tentoonstellingspaviljoenen, nu de Christus-Koningkerk en de voormalige Normaalschool in de Pestalozzistraat, blijven monumentale bakens in de huidige tentoonstellingswijk. We wandelen verder langs architectenwoningen van Léon Stijnen, Eduard Van Steenbergen en Paul Smekens. Vlakbij staat ook de enige realisatie van Le Corbusier in ons land: de schilderswoning Guiette. Met aanvullende afbeeldingen van enkele interieurs kaderen we de gebouwen in hun (inter)nationale context.

We brengen een bezoek aan een modernistische woning van het complex in de Volhardingstraat (1932) gebouwd door Eduard Van Steenbergen. Het geheel bestaat uit vier seriewoningen aan de Volhardingstraat en twee vrijstaande woningen in de aanpalende Camille Huysmanslaan  en de Serigiersstraat. Het complex is één van de hoogtepunten uit het oeuvre van de Antwerpse architect en modernist Eduard Van Steenbergen. Zijn werk karakteriseert zich door een sobere baksteenarchitectuur. Vanaf 1930 richt hij zich steeds meer op het internationaal functionalisme, waarbij hij zijn eigen interpretatie geeft aan het gebruik van ruimte, licht, lucht en groen.

Einde wandeling: Tramhalte Antwerp Expo – Jan van Rijswijcklaan

Gids: Deeviet Caelen

Prijs: 16 €

Gegevens

Datum:
za 23 sep 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€16,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aan Huis Guiette – Populierenlaan 32 – 2020 Antwerpen
Populierenlaan 32
Antwerpen, 2020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar