Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling en interieurbezoek: Art Deco in Sint-Niklaas.

vr 22 sep 2023 • 13:30 - 15:30

€15,00

Exotisme in het Waasland 

Als bescheiden provinciestad behaalt Sint-Niklaas een verrassend kwaliteitsniveau in interbellumarchitectuur. Dat komt omdat de stad betrekkelijk weinig geleden had onder de Eerste Wereldoorlog, maar vooral omdat er een bloeiende textielindustrie aanwezig was. Die industriëlen en handelaars konden van de plaatselijke architecten een bijzondere creatieve inspanning vragen.

De expressionistische baksteenarchitectuur van de Amsterdamse school werd in Sint-Niklaas geïntroduceerd door Gentenaar Jan De Bondt, toen hij in 1927 twee villa’s voor de gebroeders Verbreyt ontwierp. De Antwerpenaar Robert Soebert realiseerde iets eerder al het plaatselijke volkshuis in een uitgesproken art-decostijl. De gebroeders Waterschoot verzorgden in de jaren ‘30 zowat eigenhandig de rijkelijk gedecoreerde aanblik van de volledige Mgr. Stillemansstraat.

We eindigen onze wandeling met een interieurbezoek aan de Broedersschool, waarbinnen een van de meest exotische en veelkleurige ontvangstruimtes van heel de regio schuilgaat.

Gids: Deeviet Caelen

Gegevens

Datum:
vr 22 sep 2023
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aan de ingang station Sint-Niklaas
Oosterlaan 2
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar