MigratieMuseumMigration

Vandaag telt Brussel ongeveer 180 nationaliteiten die samen de stad vormen. De Belgen zijn de grootste groep, gevolgd door de Fransen, Roemenen en Marokkanen.
Elke dag arriveren en vertrekken er mensen, allemaal met hun dromen, verwachtingen en voorgeschiedenis. Deze persoonlijke trajecten kleuren de geschiedenis van Brussel als kosmopolitische stad.

Het MigratieMuseumMigration belicht de geschiedenis van de eerste generatie gastarbeiders, de eerste opvang in het Klein Kasteeltje, ballingen, oorlogsvluchtelingen, Europeanen die gebruik maken van het vrij verkeer binnen de EU en alle anderen.
Hier leer je de stad en het leven van anderen kennen aan de hand van herinneringen en verhalen. Bovendien nodigt het uit tot het delen van je eigen geschiedenis.

Samen met onze gids ontdek je dit boeiende museum in hartje Molenbeek. Je maakt kennis met de persoonlijke verhalen van de vele mensen die de stad maken tot wat ze is.

Het museum is gelegen in een oude industrieel pand dat een nieuw leven heeft gekregen: een verrassende plek die je helemaal tot rust doet komen.

Praktische info:

Duur: 1u30

Prijs:
100 Euro / groep van max 15 personen tijdens de kantooruren
130 Euro/ groep van max 15 personen tijdens het weekend/feestdagen of na 18u

Adres: MigratieMuseumMigration – Werkhuizenstraat 17 – 1080 Molenbeek

Kan gecombineerd worden met Wandeling: langs het kanaal in Molenbeek of Tour & Taxis achter de schermen

Copyright: MigratieMuseumMigration