Interieurbezoek: Queens Brussels

Hier woonde Emile Bockstael, de laatste burgemeester van Laken, tot aan zijn dood in 1920. We bezoeken zijn huis dat gelegen is op de Koninginnelaan vlak bij de begraafplaats en de kerk van Laken. Deze laan maakt deel uit van het Koninklijk Tracé dat het Koninklijk Paleis van Brussel verbindt met het Kasteel in Laken. In die tijd was het een prestigieuze avenue waar heel wat welgestelde burgers zich vestigden.

Het herenhuis in neoclassicistische stijl is gebouwd in 1876 door een onbekende architect. Het werd ingericht in een betoverende, eclectische woonstijl: de trapzaal heeft een volledige Egyptische-Assyrische wandbeschildering, de wintertuin een sjablonering met florale art nouveau-motieven, de eetkamer imitatiewandtapijten die dorpstaferelen voorstellen…

Onder de naam Queens opent dit bijzondere huis zijn deuren voor een interactie tussen kunstenaars en publiek. Het huis is zowel een kunstgalerie, kunstenaarsresidentie als een concertruimte. De huidige eigenaars willen kunst tonen, het publiek een multidisciplinaire ervaring laten opdoen en dit alles met respect voor de eigenheid van de geschiedenis van het huis.

De restauratie van het gebouw is nog volop bezig en ook de buurt vindt zijn tweede adem. Een verrassende ontdekking…

Praktische informatie

Koninginnelaan 266 – 1020 Brussel

Groep: max 20 pers. (max. 1 groep gelijktijdig)

Duur: 1u00

Prijs toegang + gidsbeurt :

  • 110 € / groep (maandag tot vrijdag – kantooruren) – 130 € / groep (zaterdag, zondag en feestdagen)

Wanneer:

elke dag op aanvraag

Dit bezoek kan je combineren met “Tour & Taxis achter de schermen” of met “Wandeling: Het Kerkhof van Laken”