Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Van Be-Here tot op Tour & Taxis…de kanaalzone in volle ontwikkeling!

za 1 jul 2023 • 14:00 - 16:00

€14,00

Voor deze wandeling vertrekken we de voormalige vestiging van BYRRH in Laken : de brusselse vestiging van deze gearomatiseerde drank werd volledig geresaureerd en omgetoverd tot het duurzame dorp “Be-Here”. Lokale startende bedrijfjes en duurzame winkels vinden hier een onderkomen en het is ook een evenementenplek die de buurt samenbrengt. Een mooi voorbeeld van hergebruik van industrieel erfgoed.

We wandelen verder naar de site van Tour & Taxis waar we de laatste nieuwe evoluties van deze plek onder de loop nemen. We ontdekken uiteraard het Koninklijk Pakhuis en nemen een kijkje op het dak: vandaaruit kan je de ontwikkeling van de kanaalzone goed situeren. Aan de hand van de maquette van de site krijgen we een beter beeld van evoluties van deze omvangrijke plek.

Daarna gaan we verder op pad en ontdekken we de gerestaureerde monumentale en adembenemende Gare Maritime : een stad in de stad waar het nooit regent. De gigantische hallen zijn 175 meter diep en rusten op ranke gietijzeren pilaren met art-nouveau-elementen. Het station, werd gebouwd tussen 1902 en 1908 en was toen het grootste goederenstation van Europa. Architect Jan De Moffarts (JDMA) renoveerde dit gebouw samen met Bureau Bouwtechniek en Neutelings Riedijk Architects, bekend van oa. het MAS in Antwerpen, voegde er nieuwe elementen aan toe die er wonderwel in passen.

Gids: Olaf Winkler

 

Gegevens

Datum:
za 1 jul 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€14,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aan de ingang van Be-Here
Dieudonné Lefèvrestraat 4
Laken (Brussel), 1020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar