Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandeling & interieurbezoek : Het Hotel Max Hallet en Art Nouveau wandeling in de buurt

za 20 apr • 14:00 - 16:30

We beginnen met een wandeling in de buurt van het Hotel Max Hallet. In de straten die vanaf de Louizalaan naar de Vijvers van Elsene lopen voert de Art Nouveau de boventoon voor de huizen die tijdens de vorige eeuwwisseling werden gebouwd. De architecten Ernest Blerot en Ernest Delune waren qua talent aan elkaar gewaagd en bouwden elk, rond deze vijvers, meer dan een dozijn huizen.

Na deze kennismaking bezoeken we het Hotel Max Hallet. Dit herenhuis aan de Louizalaan werd door Victor Horta tussen 1903 en 1905 gebouwd. Hij kreeg hiervoor de opdracht van Max Hallet, een socialistisch advocaat, politicus en vriend en zijn vrouw, Mvr. Timberman, dochter van een rijke, liberale familie.

Het huis werd opgetrokken op een perceel van 14 meter breed dat toebehoorde aan de schoonvader van Max Hallet. Dit huis vormt een belangrijke schakel tussen Horta’s periode voor de eeuwwisseling en wat hij nadien bouwt.

Het gebouw werd volledig beschermd in 1975 en sinds 2001 werd het huis in verschillende etappes gerestaureerd waardoor het zijn oorspronkelijke bestemming terug heeft gekregen als een receptieruimte voor gasten. De eigenaars van het huis zijn gepassioneerd door het werk van Victor Horta en doen er alles aan om het zo goed mogelijk te bewaren.

De stadstour is afgelopen om 16u30. Nadien kan je naar het concert met Brussels Philharmonic in Flagey: ‘Kalliwoda & Mendelssohn‘. Je kan enkel de rondleiding reserveren maar er zijn ook voordelige combitickets voor de stadstour en het concert.

Praktische informatie

  • Afspraakplek : aan het Hotel Max Hallet – Louizalaan 346 – 1000 Brussel
  • Begin wandeling: 14u00 (tot 16u30)
  • Prijs: 37 € (wandeling + toegang en rondleiding Hotel Max Hallet)
  • Tickets via deze link

Activiteit in het kader van de Combiconcerten in samenwerking met

 

 

Gegevens

Datum:
za 20 apr
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Hotel Max Hallet
Louizalaan 346 Avenue Louise
Brussel / Bruxelles, 1000
+ Google Maps