Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Rondleiding expo: Christophe Gevers, de architectuur van het detail.

za 20 jan • 11:00 - 12:15

De monografische tentoonstelling gewijd aan Christophe Gevers (Antwerpen 1928 – Ohain 2007) in het Design Museum Brussels is een wandeling door de archieven, modellen en meubels van deze Belgische interieurarchitect en ontwerper.

De tentoonstelling weerspiegelt de geest van Christophe Gevers, die ontwerper werd “omdat ik geïnteresseerd ben in het heden, de toekomst en het verre verleden”. Een ontwerper die niet los kan worden gekoppeld van zijn omgeving. Zijn ‘’bibliotheek van materialen”, zijn werkplaats inclusief gereedschap, machinerie en techniek, maar ook zijn grafisch ontwerp worden opgenomen in de expo. Hetzelfde geldt voor de unieke en indrukwekkende collectie modellen die voorafgingen aan de technische tekeningen, wat typerend is voor het werkproces van Gevers. Daar werden nog meubels en accessoires aan toegevoegd.

Gevers was een autodidact die blijvers ontwierp zoals de TBA-stoel voor de Taverne des Beaux-Arts (1959). Bij het grote publiek bekend is vooral bekend om zijn interieurontwerpen van horecazaken zoals  Au Vieux Saint Martin op de Zavel, het ter ziele gegane La Marie Joseph op de Vismarkt maar evengoed en verrassend ontwierp hij een aantal Quick restaurants in België en het buitenland.

Een Belgische designer om meer dan trots op te zijn!

Prijs:

  • 14 € (toegangsticket + rondleiding)
  • 8 € (toegang met Museumpas + rondleiding) – de Museumpas moet getoond worden aan het onthaal van het museum

Gids: Alexander Vander Stichele

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
za 20 jan
Tijd:
11:00 - 12:15
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
Laken, 1020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar