Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: Huis Devalck en Atelier Arthur Rogiers

zo 14 jan • 13:15 - 15:30

€24,00

Vandaag bezoeken we twee Art Nouveauhuizen die op wandelafstand van elkaar gelegen zijn.

We starten met een bezoek aan het Huis Devalck. Oorspronkelijk werd het huis, dat in 1900 werd ontworpen door architect Gaspard Devalck, opgetrokken voor zijn moeder. Later vestigde hij er zijn eigen atelier in. De witstenen gevel wordt onderbroken door hardstenen stroken die worden begrensd door fijne rode baksteenlijnen. Het opmerkelijkste aan het huis zijn de prachtigbewaarde glas-in-loodramen van meesterglazenier Raphaël Evaldre. De huidige bewoners zijn helemaal weg van hun huis en vertellen er vol passie over.

Na een wandeling samen met de gids bezoeken we het Atelier van Arthur Rogiers. Architect Paul Hamesse, leerling van Paul Hankar, ontwierp deze stadswoning met atelier voor schilder Arthur Rogiers in 1898. De gevel van witte baksteen met decoratieve elementen in rode baksteen is kenmerkend voor de geometrische art nouveau, al vertonen het siersmeedwerk van het keldervenster en de omlijsting van de brievenbus nog de zwierige lijnen uit de beginperiode van deze stijl. De overkragende erker boven de voordeur dient als steun voor een balkon dat toegankelijk is via het rechterdeel van het grote raam op de verdieping, waarachter zich het schildersatelier bevond.Het huis werd voorbeeldig gerestaureerd door zijn nieuwe eigenaars waarbij de bestaande ruimtes maximaal worden benut zonder te raken aan de oorspronkelijke indeling. Het huis is ook een plek waar jonge video-kunstenaars een kans wordt gegeven om hun projecten aan een publiek te tonen.

Gids : Thomas Vandormael – eigenaar Huis Devalck

  • Startpunt bezoek: André Van Hasseltstraat 32 – 1030 Schaarbeek
  • Eindpunt bezoek : Keizer Karelstraat 103 – 1000 Brussel

Prijs : 24€ (rondleidingen in beide huizen, wandeling, bijdrage toegang Atelier Rogiers)

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 14 jan
Tijd:
13:15 - 15:30
Kosten:
€24,00
Evenement Categorie:

Locatie

Huis Devalck
André Van Hasseltstraat 32
Schaarbeek, 1030 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar