Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek & wandeling: Bezoek aan het Hortahuis en Art Nouveauwandeling in de Louizawijk

zo 27 aug 2023 • 10:00 - 12:30

€24,00

1893: de 19de eeuw loopt op haar eind. Ongekend is het elan waarmee een kleine groep begaafden elk aspect van de samenleving in vraag stelt. Ze werken overmoedig aan een nieuwe maatschappij en willen het technische tijdperk verzoenen met schoonheid en idealisering.

Architectuur en toegepaste kunsten gaan samen en moeten doordringen tot in het kleinste facet van het leven van elke mens. Zo ontstaat de Art Nouveau.

Eerst bezoeken we het eigen huis en atelier van Victor Horta : UNESCO werelderfgoed!

In 1898 bouwt Victor Horta zijn eigen woning met atelier in Sint-Gillis. Hier zien we een staaltje van zijn kunnen. Rond licht, lucht en ruimte en met een trap geïntegreerd in de leefruimte creëert hij een totale nieuwe planopbouw voor een stadswoning. Een groot deel van de interieurdecoratie bleef bewaard; de mozaïeken, de glasramen, het meubilair, de muurschilderingen vormen een harmonisch en tot in het kleinste detail verzorgd geheel.

Daarna maken we een wandeling in de Louizawijk waarbij we Horta vergelijken met andere  Art Nouveau architecten. Het is een ideale manier om kennis te maken met heel wat belangrijke vertegenwoordigers van de Art Nouveau en de verschillende richtingen waarvoor ze staan: Paul Hankar, Octave van Rysselberghe, Roosenboom…en uiteraard Victor Horta.

Gids: Hans Heremans

Praktische info

Rondleiding van het Hortahuis (vóór het openingsuur voor het grote publiek) gevolgd door een wandeling in de Louizawijk.

Prijs: 24 € (wandeling + toegang + interieurbezoek)

De Museumpass en de Art Nouveaupass kunnen niet gebruikt worden voor deze activiteit.

Gegevens

Datum:
zo 27 aug 2023
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
€24,00
Evenement Categorie:

Locatie

Hortamuseum
Amerikaansestraat 27
Brussel (Sint-Gillis), 1060 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar