Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: De nieuwe Pacheco-school – een nieuwe wind waait door het RAC

wo 8 feb 2023 • 16:00 - 17:30

Op de site van het voormalig Rijksadministratief Centrum (RAC) in Brussel verrijst een nieuwe stadswijk met een gemengde bestemming, inclusief woongelegenheden, publieke voorzieningen en commerciële ruimtes.

Een eerste duidelijk resultaat hiervan is de Nederlandstalige Pacheco-school. Met een oppervlakte van 9000 m² bestrijkt ze acht bouwlagen, waaronder ondergrondse sporthal.

Architecten Max Dudler en Jaspers-Eyers Architects kregen de opdracht om een compact en toch ruim en aangenaam schoolgebouw op te trekken.

In 2011 richtte Veronique van Merris met eigen middelen basisschool Pistache op als eerste tweetalige kleuterschool in België. Sinds ze in 2014 de officiële erkenning van de Vlaamse Gemeenschap kreeg, profileert de school zich als Nederlandstalige school met extra aandacht voor het Frans.

De school kampte met een huisvestigingsprobleem en was al jaren op zoek naar een meer geschikte locatie. Ze vond een plek op de RAC-site en maakt dus deel uit van de nieuwe bestemming van deze plek.

We bezoeken dit gloednieuwe schoolgebouw, komen meer te weten over de impact van het gebouw op het pedagogisch project van de school en plaatsen het in het herbestemmingsproject van het RAC.

Gids: Frederik Ceulemans

Gegevens

Datum:
wo 8 feb 2023
Tijd:
16:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Pacheco-school
Oratoriënberg 20
Brussel, 1000 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar