Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Expo: On Display – Design van de boetiek – Design Museum Brussels – zon 5 feb 2023 – 14u00

zo 5 feb 2023 • 14:00 - 15:15

Al van in de 19e eeuw hebben winkelruimten architecten en designers uitgedaagd: het is letterlijk een uitstalraam van vernieuwing en  moderniteit.  De winkel van vroeger en nu biedt een experimenteerruimte aan designers en architecten: van de eerste formele onderzoeken van Adolf Loos tot de realisaties van Marc Newson, over de zoektocht naar een globale entiteit met het merk AEG en de mythische Olivetti-boetieks.

De tentoonstelling On Display onderzoekt de evolutie van de esthetiek en de manieren van uitwisseling tussen de verschillende domeinen van architectuur en design. Ze toont de impact van design op onze dagelijkse omgeving aan de hand van het concept van de winkel.

Meubels, archiefstukken, interieurinrichting, etalages maar ook de reclame die dit alles ondersteunde: het bezoek aan On Display getuigt van vele experimenten en winkelconcepten als mijlpalen in de geschiedenis van design en van commerciële architectuur.

Onze gids wijd je in een van de creatiedomeinen van het design en zijn impact op onze samenleving en ons dagelijks leven.

Prijs:

  • 16 Euro (toegang + rondleiding)
  • 10 Euro (met geldige MuseumPass: u moet u MuseumPass meebrengen en scannen aan de ingang. Indien u die niet bij heeft moet er 6 Euro extra betaald worden)

Gegevens

Datum:
zo 5 feb 2023
Tijd:
14:00 - 15:15
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
Laken, 1020 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar