Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hedendaagse toparchitectuur in België: Rondleiding in de Brandweerkazerne van Dilbeek, genomineerd voor de European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2024

za 1 jun • 16:30 - 17:30

Gratis

Elke twee jaar vestigt de prestigieuze European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award de aandacht op de meest opmerkelijke nieuwe gebouwen in heel Europa. Voordat een winnaar wordt bekendgemaakt, worden de meest veelbelovende kandidaten op een shortlist geplaatst. In 2024 waren er vier projecten in België geslecteerd, waaronder de brandweerkazerne van Dilbeek, vlak bij Brussel.
Het gebouw dat werd opgeleverd in 2022, werd ontworpen door Sara Noel Costa de Araujo en haar Brusselse studio SNCDA in samenwerking met Bureau Bouwtechniek. Voor de 1% artistieke bijdrage tekende de kunstenaar Karel Martens.

Het gaat om een brandweerkazerne met een multifunctionele hal gecombineerd met drie noodwoningen waarbij het de bedoeling is om te dienen als een open, flexibele en duurzame collectieve infrastructuur. Op een een relatief klein stuk grond wordt de integraties van de 3 verschillende functies, met elk hun publiek/private kenmerken ruimtelijk herdacht.

Elk zichtbaar architecturaal element is een dragend element: dit verduidelijkt de convergentie tussen de structurele systemen, de metselwerkblokken en het gewapend beton, et de globale ruimtelijke organisatie.

Met het oog op toekomstig hergebruik werden de materialen in hun ruwe staat gebruikt om een robuust gebouw te creëren: een overtuigend voorbeeld van hedendaagse, constructieve, functionele, ruimtelijke en sociale architectuur.

Gidsen:  Sara Noel Costa de Araujo (FR, ENG) en Olaf Winkler (NL, in aanwezigheid van de architect).

De rondleiding is gratis maar inschrijving is verplicht. Don’t spoil the party! Als je toch niet kan komen, geeft ons zo snel mogelijk een seintje (info@korei.be). Zo geven we andere mensen een kans om in te schrijven.

  • Je kan je  hieronder inschrijven voor de rondleiding in het Nederlands (16u30).
  • Vous pouvez vous inscrire à la visite en français (18h00) via ce lien.
  • You can subsribe to the tour in English(3pm) via this link.

Picture : copyright Philippe Braquenier

De rondleidingen in de brandweerkazerne maken deel uit van de officiële evenementen rond de Shortlist-projecten van de EU Mies Award, in opdracht van de Fundació Mies van der Rohe Barcelona en het Guiding Architects netwerk, georganiseerd door Olaf Winkler in samenwerking met Studio SNCDA, Korei Guided Tours, de gemeente Dilbeek en Wallonie Bruxelles Architecture 

Gegevens

Datum:
za 1 jun
Tijd:
16:30 - 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Brandweerkazerne Dilbeek
Oudesmidsestraat 38A
Dilbeek, 1700
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Brandweerkazerne Dilbeek - zat 1 juni 24 - 16:30 - NL - Oudesmidsestraat 38A -1700 Dilbeek
Don't spoil the party! Als je niet kan komen, mail ons op info@korei.be zodat we andere mensen de kans kunnen geven om te reserveren.
0,00
16 beschikbaar