Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Rondleiding expo : Olivetti.Folon

zo 26 mei • 14:00 - 15:15

€8,00 – €14,00

Olivetti heeft sinds zijn oprichting in 1908 in Italië wereldwijd naam gemaakt met de ontwikkeling van legendarische producten zoals typemachines en computers. Het bedrijf promootte een sterk ontwikkeld sociaal ondernemingsmodel dat arbeiders verbeteringen in hun arbeidsomstandigheden   garandeerde door middel van culturele centra, bibliotheken, gezondheidszorg, crèches, kantines enzovoort. Olivetti’s ambitie was om een model voor te stellen dat de economische groei van een bedrijf combineerde met de culturele en sociale ontplooiing van zijn werknemers.

Jean-Michel Folon (1934-2005) deelde deze waarden en werkte bijna dertig jaar voor Olivetti. Hij produceerde posters en reclameproducten, maar ook een aantal boeken en cartoons die een enorme creativiteit en een diep humanisme uitstralen. De expo Olivetti · Folon die meer daan 600m² beslaat, toont de rijke artistieke samenwerking tussen het Italiaanse bedrijf, een van zijn bekendste artistieke directeuren (de Italiaanse schrijver Giorgio Soavi) en de Belgische kunstenaar, dankzij een fascinerende selectie uit het historische erfgoed van de Associazione Archivio Storico Olivetti, kunstwerken uit de Olivetti Art Collection dat sinds 2003 eigendom is van Gruppo TIM, en de Fondation Folon.

Prijs:

  • 14 € (toegangsticket + rondleiding)
  • 8 € (toegang met Museumpas + rondleiding) – de Museumpas moet getoond worden aan het onthaal van het museum

 

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

In samenwerking met

Gegevens

Datum:
zo 26 mei
Tijd:
14:00 - 15:15
Kosten:
€8,00 – €14,00
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
Laken, 1020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar