Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling & interieurbezoek: Bezoek aan het Autrique Huis en Art Nouveau wandeling in Schaarbeek

zo 4 jun 2023 • 14:00 - 17:00

€21,00

Het Autrique Huis werd in 1893 opgetrokken door Victor Horta: het was zijn eerste burgerwoning in Art Nouveau stijl. Het is dan ook een  belangrijke mijlpaal van de Art Nouveau. Het huis werd gebouwd in opdracht van Eugène Autrique, ingenieur bij Solvay. Het huis werd minitieus gerestaureerd en geeft nu een mooi overzicht van het dagelijks leven rond het begin van de 20ste eeuw.

Op dit moment presenteert het Autrique Huis het werk en leven van Privat Livemont, een emblematische Brusselse art-nouveaukunstenaar. Privat Livemont was een veelzijdige artiest, ambachtsman, leerkracht aan de Nijverheidsschool en vooral bekend om zijn affiches en de sgraffiti op vele voorgevels in Brussel. Zijn werk valt op door de finesse van zijn lijn, zijn smaak voor decoratieve plantenelementen en hun stilering, zijn vruchtbare verbeelding en zijn kleurrijke palet.

Na het bezoek aan het Autrique Huis gaan we op stap in Schaarbeek waar heel wat Art Nouveaugebouwen te vinden zijn. De Louis Bertrandlaan ontplooit zich van de Sint-Servaaskerk langs het Josaphatpark met een prachtig erfgoed, vaak gestimuleerd door architectuurwedstrijden zoals “L’art dans la rue”. Deze laan die ooit als modern gold in de 19de eeuw bevat heel wat van bekende art nouveau-architecten zoals Victor Horta, Hemelsoet en G. Strauven, Henri Jacobs… Rond deze wijk werd een scholencomplex gebouwd als een paleis in art nouvau door architect Henri Jacobs. Om investeerders en eigenaars aan te trekken ontwikkelde de stedenbouwkundige Victor Besme en landschapsarchitect Edmond Gallopin een landschapspark: het Josephatpark.

Gids: Hans Heremans

Praktische info

Een rondleiding van het Autrique Huis gevolgd door een wandeling in het Schaarbeek.

Einde wandeling: aan het rondpunt tussen de Louis Bertrandlaan en de Paul Deschanellaan.

Prijs: 21 € (toegang + interieurbezoek + wandeling)

De Museumpass en de Art Nouveaupass kunnen niet gebruikt worden voor deze activiteit.

Evenement in het kader van

Gegevens

Datum:
zo 4 jun 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€21,00
Evenement Categorie:

Locatie

Autrique Huis
Haachtsesteenweg 266
Schaarbeek, 1030 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar