Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling & interieurbezoek: Art Nouveau in de Louizawijk en bezoek aan het Hortahuis

zo 11 jun 2023 • 11:00 - 13:30

€23,00

1893: de 19de eeuw loopt op haar eind. Ongekend is het elan waarmee een kleine groep begaafden elk aspect van de samenleving in vraag stelt. Ze werken overmoedig aan een nieuwe maatschappij en willen het technische tijdperk verzoenen met schoonheid en idealisering.

Architectuur en toegepaste kunsten gaan samen en moeten doordringen tot in het kleinste facet van het leven van elke mens. Zo ontstaat de Art Nouveau.

We vertrekken aan het Tasselhuis voor een wandeling in de Louizawijk. Het is een ideale manier om kennis te maken met heel wat belangrijke vertegenwoordigers van de Art Nouveau en de verschillende richtingen waarvoor ze staan: Paul Hankar, Octave van Rysselberghe, Roosenboom…en uiteraard Victor Horta.

Na de wandeling bezoeken we het eigen huis en atelier van Victor Horta en vergelijken zijn stijl met de andere architecten.

In 1898 bouwt Victor Horta zijn eigen woning met atelier in Sint-Gillis. Hier zien we een staaltje van zijn kunnen. Rond licht, lucht en ruimte en met een trap geïntegreerd in de leefruimte creëert hij een totale nieuwe planopbouw voor een stadswoning. Een groot deel van de interieurdecoratie bleef bewaard; de mozaïeken, de glasramen, het meubilair, de muurschilderingen vormen een harmonisch en tot in het kleinste detail verzorgd geheel.

Het huis en atelier van Victor Horta zijn UNESCO werelderfgoed.

Gids: Hans Heremans

Praktische info

Wandeling in de Louizawijk gevolgd door een rondleiding van het Hortahuis

Prijs: 23 € (wandeling + toegang + interieurbezoek)

De Museumpass en de Art Nouveaupass kunnen niet gebruikt worden voor deze activiteit.

 

Evenement in het kader van

Gegevens

Datum:
zo 11 jun 2023
Tijd:
11:00 - 13:30
Kosten:
€23,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aan Hotel Tassel
Paul Emile Jansonstraat 6
Brussel, 1000
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar