Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandeling: Goed bewaarde winkelinterieurs in Brussel.

za 15 jun • 10:30 - 12:30

€14,00
Coutellerie Jamart

Winkelinterieurs worden vaak in een nieuw jasje gestoken, om de mode van de tijd te volgen of om te voldoen aan nieuwe opgelegde normen. Maar soms blijft de tijd stilstaan en wordt een winkelinterieur lange tijd bewaard. Gelukkig maar, want vaak barsten deze winkels van de charme en brengen ze klanten in verwondering. Sommige winkelinterieurs hebben een bijzonder ontwerp, in andere werden materialen gebruikt die vandaag zeldzaam zijn. Ze zijn uniek en op maat van de ruimte gemaakt. De interieurs overleefden vele generaties en zijn zo tot ons erfgoed gaan behoren. Het is pas wanneer een vertrouwd waardevol interieur verdwijnt, dat buurtbewoners het gemis voelen.

Naar aanleiding van het boek ‘Goed bewaarde Winkelinterieurs’ gaan we op stap in het centrum van Brussel en ontdekken welke oude winkelinterieurs vandaag nog bestaan. Boek én wandeling willen eigenaars, klanten en de overheid sensibiliseren om dit kwetsbare erfgoed te koesteren én te bewaren.

Deze wandeling werd ontwikkeld in samenwerking met Katherine Ennekens, schrijfster van het boek “Goed bewaarde Winkelinterieurs”, 2023, Luster.

Gids: Philippe Debroe

Via deze link kan je het boek bestellen.

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
za 15 jun
Tijd:
10:30 - 12:30
Kosten:
€14,00
Evenement Categorie:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Goed bewaarde winkelinterieurs - NL - zat 15 juni 2024 - 10u30 - standbeeld K. Albert I (onderaan de Kunstberg) - Kantersteen - 1000 Brussel
14,00
0 beschikbaar
Uitverkocht