Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling en interieurbezoek: Verrassende architectuur in Mechelen

zo 25 sep 2022 • 14:00 - 16:00

€12,00

Vandaag gaan we op stap in Mechelen en ontdekken we de verassende architectuur in de stationsbuurt.

In de 19e eeuw werd Mechelen het centrum van het Belgische spoorwegennet. Het eerste spoorwegtracé liep immers van Brussel naar Mechelen. De Belgische Staatsspoorwegen vestigden er vanaf 1835 hun centrale werkplaats , waar het onderhoud van de treinen gebeurde. Deze werkplaats heette al snel ‘Het Arsenaal’. Met het vertrek van ‘Het Arsenaal’ tijdens het interbellum werd de hele stationswijk van Mechelen herverkaveld. De wijk werd bebouwd met de mooiste modernistische en art deco huizen van de stad.

We starten bij het RTT-gebouw en vervolgen onze tocht langs huizen van Jos Chabot, Huib Hoste en Jef Huygh. In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk ontdekken we de fascinerende glasramen ontworpen door Mechels architect Jan Lauwers.

We eindigen bij Transit: een kunstgalerij en woonhuis gevestigd in een pand uit het Interbellum. Bert de Leenheer en Dirk Vanhecke promoten er internationale actuele kunst en wonen op deze verrassend rustige plek gelegen op de ring van Mechelen.

Gids: Deeviet Caelen

 

Gegevens

Datum:
zo 25 sep 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Centraal Station Mechelen
Koning Albertplein
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar