Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling en interieurbezoek: De Brugmannwijk en bezoek aan Le Beau – NL/FR

zo 26 nov 2023 • 10:30 - 12:30

Vandaag beginnen we met een wandeling in de Brugmannwijk.

Georges Brugmann, geboren in 1829, was een financier en filantroop die de stad enkele van haar mooiste lanen en pleinen schonk, zoals de Winston Churchilllaan, de Brugmannlaan en het Brugmannplein, een ode aan zijn naam en werk.

Het is een wijk die voornamelijk tijdens de interbellum-periode is volgebouwd met een waaier aan stijlen: Art Deco, Modernisme, Cottage, gematigd modernisme, kubisme…Henry Van de Velde, Paul Amaury Michel en andere architecten hebben hun stempel gedrukt op deze buurt. Je ontdekt er het oeuvre van Henry van de Velde in dialoog met collega-architecten.

Daarna bezoeken we een uniek adres op de prachtige Molièrelaan: “Le Beau”

In dit herenhuis van architect Paul Hamesse (1912) worden we ontvangen door Isabelle Leclercq, stichtster en curatrice van “Le Beau”. Het huis werd door haar ingericht met vintage meubilair van de jaren 1920 tot 1990.

Le Beau is een warm huis waar ze hedendaagse kunstenaars en designers ontvangt en tentoonstelt en dit in een inspirerende scenografie. Le Beau is een adres en een galerie die ons uitnodigt om ons onder te dompelen in kunst, design en uitzonderlijke objecten, met passie uitgekozen door haar stichtster. Haar mantra is dan ook “Laat ons ons inspireren en verwonderen door het mooie”

Praktische informatie

Wandeling in het Nederlands – Gids : Alexander Vander Stichele

Bezoek aan Le Beau in het Frans door Isabelle Leclercq – curator en stichtster

Prijs: 17 € (wandeling + bezoek aan Le Beau)

Verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 26 nov 2023
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Brugmannplein
Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Aankondiging
Elsene, 1050 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar