Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Brussels Biennale of Modern Architecture 2023 – Modern isms for all!

di 18 apr 2023 - zo 23 apr 2023

De 5de editie van de BBMA vindt plaats van 18 tot 23 april 2023 en focust op het naoorlogse erfgoed en in het bijzonder op de erfenis van Willy Van Der Meeren, naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag. Hij was niet alleen een geëngageerde architect maar ook de belangrijkste Belgische meubelontwerper van de naoorlogse periode. We hebben voor deze BBMA een zestal gebouwen van hem op het programma staan met nog aanwezig, ondertussen gerestaureerd, meubilair.

De BBMA start op dinsdag 18/4 met een bezoek, onder leiding van de curator, aan de tentoonstelling ‘Zéphir Busine’, in het Design Museum Brussels. We maken kennis met een vrij onbekende, modernistische ontwerper met een uitgesproken vormzuiverheid.

Op donderdagavond 20/4, laten we Willy Van Der Meeren, op de filmvoorstelling, dialogeren met tijdgenoten maar ook met een verwante Franse collega-architect, designer, Jean Prouvé, bekend om zijn staalconstructies.

Vrijdagavond (21/4) wordt een kennismaking met iconische kantoorgebouwen in Brussel die lonken naar een herstemming. De renovatie-architecten van deze projecten zullen ons onderdompelen in hun nieuwe toekomstplannen. Diezelfde avond tonen we ook een parel van een postmodernistische architectuurschool.

Het weekend (22 & 23/4) blijft voorbehouden om iconische, voor die tijd nieuwe, woon- en ontspanningscultuur te ontdekken in Brussel met een zijsprongetje naar Lennik, Dilbeek en Tervuren.

Alle informatie kan je vinden op de website www.bbma.be

Gegevens

Begin:
di 18 apr 2023
Einde:
zo 23 apr 2023
Evenement Categorie:
Site:
www.bbma.be

Locatie

Brussel, 1000 België