Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek & wandeling : bezoek aan het Van Eetveldehuis & wandeling in de squareswijk

za 30 sep 2023 • 14:00 - 17:00

uitverkocht
Riant welbehagen aan de Squares

Victor Horta bouwde op nr. 4 van de Palmerstonlaan een van zijn meest gedurfde woningen. Bouwheer was Baron Van Eetvelde, die een riante woning wilde – en als progressief liberaal liet hij die ontwerpen door Victor Horta. Het huis, gebouwd in 1895 en intussen UNESCO werelderfgoed, heeft een luxueus interieur dat baadt in een zee van licht en kijkt uit over de vijvers van St. Joost, waardoor het lijkt alsof men in een Engels park woont.

Daarna wandelen we langs de pittoreske vallei van de Maalbeek, doorheen de Squareswijk. Bij het bouwen van deze week eind 19de eeuw werd ingespeeld op de wensen van de burgerij: de eengezinswoning weerspiegelde de standing van de bewoners . Bijna elke gevel van de wijk, in welke stijl ook gebouwd, ademt een persoonlijkheid en een bestudeerde elegantie uit.

De schilderachtige architectuur van deze huizen en de belangrijke Art Nouveau ontwerpen die in de wijk staan, gaan perfect samen met de uitzonderlijke aanwezigheid van een stukje natuur midden in de stad.

De rondleiding is afgelopen om 17u00. Met een combiticket kan je nadien naar een concert met Brussels Philharmonic in Flagey.

Begin bezoek 14u00

Duur: 3u00

Prijs: € 24 (toegang Hotel Van Eetvelde + gidsbeurt + wijkwandeling)

Reserveren kan via deze link.

In samenwerking met

 

Gegevens

Datum:
za 30 sep 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://tinyurl.com/4jcv638c

Locatie

Bureau Van Eetvelde
Palmerston 2 avenue Palmerston
Brussels, 1000
+ Google Maps