Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek : Pakketboot en geluidsfabriek… Flagey achter de schermen

zo 10 mrt • 13:30 - 14:30

Ga mee achter de schermen van het Flageygebouw: ontdek de geschiedenis en de verborgen plekjes van dit prachtige geklasseerde gebouw. De moderne ‘geluidsfabriek’ kreeg de vorm van een statige pakketboot, een verbluffend concept dat als een van de eerste omroepgebouwen wereldwijd werd geprezen voor zijn schoonheid, functionaliteit en akoestiek.

De ‘pakketboot’ waarin Joseph Diongre zijn geluidsfabriek inpakte ligt sinds 1935 in volle glorie aangemeerd aan de vijvers van Elsene. Enkele jaren eerder, op 1 februari 1931, startte het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (het NIR) met een nationaal radioprogramma. Na een turbulente ontwerpwedstrijd, die in 1933 uiteindelijk werd gewonnen door de Brusselse architect Joseph Diongre, werd de eerste steen van een nieuw omroepgebouw gelegd in 1935.

Het ontwerp combineerde architecturale vernieuwing met de strengste eisen op akoestisch en technisch vlak, en bijzondere aandacht voor de afwerking met onder meer speciaal ontworpen meubilair. Het radiogebouw is vandaag bekend als ‘Flagey’, genoemd naar de toenmalige burgemeester van Elsene.

De stadstour is afgelopen om 14u30. Nadien kan je naar het concert ‘met Brussels Philharmonic in Flagey: ‘Dvořák 9’. Je kan enkel de wandeling reserveren maar er zijn ook voordelige combitickets voor de stadstour en het concert.

Praktische informatie

  • Afspraakplek : Lobby van het Flageygebouw – Heiligkruisplein – 1060 Sint-Gillis
  • Begin rondleiding: 13u30 (tot 14u30)
  • Prijs: 11 €
  • Tickets via deze link

Activiteit in het kader van de Combiconcerten in samenwerking met