Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: Het atelier Arthur Rogiers – zat 11 feb 2023 – 14u30

za 11 feb 2023 • 14:30 - 15:30

€21,00

Architect Paul Hamesse, leerling van Paul Hankar, ontwierp deze stadswoning met atelier voor schilder Arthur Rogiers in 1898. De gevel van witte baksteen met decoratieve elementen in rode baksteen is kenmerkend voor de geometrische art nouveau, al vertonen het siersmeedwerk van het keldervenster en de omlijsting van de brievenbus nog de zwierige lijnen uit de beginperiode van deze stijl. De overkragende erker boven de voordeur dient als steun voor een balkon dat toegankelijk is via het rechterdeel van het grote raam op de verdieping, waarachter zich het schildersatelier bevond. In 1908 nam de schilder en schrijver Jules Potvin zijn intrek in het pand.

Het huis werd voorbeeldig gerestaureerd door zijn nieuwe eigenaars waarbij de bestaande ruimtes maximaal worden benut zonder te raken aan de oorspronkelijke indeling. Het huis is ook een plek waar jonge video-kunstenaars een kans wordt gegeven om hun projecten aan een publiek te tonen.

Gids: Thomas Pevernagie

Prijs: 21 € (toegang + gidsbeurt)

Evenement in het kader van

Gegevens

Datum:
za 11 feb 2023
Tijd:
14:30 - 15:30
Kosten:
€21,00
Evenement Categorie:

Locatie

Atelier Arthur Rogiers
Keizer Karelstraat 103
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar