Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Interieurbezoek & expo: Het Autriquehuis van Victor Horta & Folon Insoliet

zo 2 jun • 14:00 - 15:30

€12,00 – €18,00

Het Autrique Huis werd in 1893 opgetrokken door Victor Horta: het was zijn eerste burgerwoning in Art Nouveau stijl. Het is dan ook een  belangrijke mijlpaal van de Art Nouveau. Het huis werd gebouwd in opdracht van Eugène Autrique, ingenieur bij Solvay. Het huis werd minitieus gerestaureerd en geeft nu een mooi overzicht van het dagelijks leven rond het begin van de 20ste eeuw.

Op dit moment presenteert het Autrique Huis een tentoonstelling over het werk van Jean-Michel FOLON en dit in het kader van het herdenkingsjaar ‘Folon. A Journey in Brussels’.

Terwijl veel kunstenaars van zijn generatie zich op het pad van de conceptuele kunst begaven, verkende Jean-Michel Folon tijdens zijn carrière graag traditionele kunsttechnieken, zoals aquarel, bronzen beeldhouwwerk, keramiek, etsen, glas-in-lood en zelfs wandtapijten. Hij is ook een verwoed verzamelaar van allerlei voorwerpen die hij als uitgangspunt gebruikt voor zijn werk.

Deze tentoonstelling zet Folon in de kijker als een fascinerend kunstenaar die nog te weinig bekend is in eigen land maar ook een dwangmatig verzamelaar die zijn wereld wil verkennen via een veelheid aan technieken.

Zijn werk komt helemaal tot zijn recht in de majestueuze maar intieme ruimtes van het Autriquehuis en omvat een honderdtal werken en objecten die de eindeloze, intrigerende en overvloedige creativiteit van de Belgische kunstenaar weerspiegelen.

Prijs:

  • 18 € (toegang + rondleiding Autrique Huis & expo)
  • 12 € (gratis toegang met Museumpas / Art Nouveaupas + rondleiding Autrique Huis & expo)
  • OPGELET: indien u een Museumpass of Art Nouveaupas gebruikt moet u die meebrengen op de dag van de rondleiding!
Autrique Huis – Schaarbeek
  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 2 jun
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€12,00 – €18,00
Evenement Categorie:

Locatie

Autrique Huis
Haachtsesteenweg 266
Schaarbeek, 1030 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Museumpas/Art NouveauPas - Autrique Huis & Expo FOLON - zon 2/6/24 - 14u00 - NL - Haachtsesteenweg 266 - 1030 Schaarbeek
OPGELET: Museumpas of Art Nouveaupas meebrengen bij het bezoek. Indien u de pas niet mee brengt moet een supplement van 6 € betaald worden aan de kassa.
12,00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Autrique Huis & Expo FOLON - zon 2/6/24 - 14u00 - NL - Haachtsesteenweg 266 - 1030 Schaarbeek
Toegang + rondleiding
18,00
0 beschikbaar
Uitverkocht