Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Groen in de stad! Wandeling door het Josaphatpark in Schaarbeek

za 28 okt 2023 • 14:00 - 16:00

€14,00

Met zijn 20 hectare grasvelden, bloemperken, vijvers en ontspanningsruimte, vormt het Josaphatpark de groene long van Schaarbeek. Het is een geliefd wandel- en ontspanningspark voor veel Brusselaars en een plek met een rijke geschiedenis.

Het park, dat vandaag bestaat uit drie delen, is ontstaan door het samenvoegen van verschillende eigendommen langs de Roodebeek en ook vandaag nog heeft het Josaphatpark het uitzicht van een vallei rond verschillende vijvers.

Het historische park in het zuiden gebruikt het hoogteverschil voor zijn inrichting als openbaar wandelpark in Engelse landschapsstijl. Tussen de grasperken liggen drie vijvers. De sierbomen, bloemperken, rustieke brug over een romantisch watervalletje, het alpenlandschap, een merkwaardige duiventil in rotswerk enz. creëren een pittoreske sfeer van een typisch vooroorlogs wandelpark.

In het centrum liggen de grote grasperken met vier masten van het boogschuttersgilde die hier zijn stek heeft.  Hier worden ook regelmatig trainingen en wedstrijden gehouden.

In het noorden achter het voetbalstadion van ‘Crossing Schaarbeek’ ligt de speelzone met petanquebaan, een multisportterrein en een gezondheidsparkoers maar ook voetbalterreinen, tennisbanen en de atletiekpiste die zijn voorbehouden voor clubs en scholen.

Het park is sinds 1974 geklasseerd en meer dan de moeite om al wandelend onder begeleiding van een gids te ontdekken!

Gids: Ann Voets – Landschapsarchitect – Kunsthistorica

Verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
za 28 okt 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€14,00
Evenement Categorie:

Locatie

Josaphatpark
Aan het Azalearondpunt ter hoogte van de Brasserie De Lalaing (hoek Paul Deschanellaan – Azalealaan)
Schaarbeek, 1030 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar