Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Bezoek aan het Migratie Museum (MMM) en wandeling in Oud Molenbeek

za 21 jan 2023 • 14:00 - 16:30

Rondleiding in het kader van de Combiconcerten.

Vandaag telt Brussel ongeveer 180 nationaliteiten die samen de stad vormen. De Belgen zijn de grootste groep, gevolgd door de Fransen, Roemenen en Marokkanen. Elke dag arriveren en vertrekken er mensen, allemaal met hun dromen, verwachtingen en voorgeschiedenis. Deze persoonlijke trajecten kleuren de geschiedenis van Brussel als kosmopolitische stad.

Het MigratieMuseumMigration belicht de geschiedenis van de eerste generatie gastarbeiders, de eerste opvang in het Klein Kasteeltje, ballingen, oorlogsvluchtelingen, Europeanen die gebruik maken van het vrij verkeer binnen de EU en alle anderen.

Hier leer je de stad en het leven van anderen kennen aan de hand van herinneringen en verhalen. Bovendien nodigt het uit tot het delen van je eigen geschiedenis.

Samen met onze gids ontdek je dit boeiende museum in hartje Molenbeek. Je maakt kennis met de persoonlijke verhalen van de vele mensen die de stad maken tot wat ze is.

Na de rondleiding in het museum gaan we op stap in oud Molenbeek. In de 19e eeuw bevond zich hier het industriële centrum van de stad, vlakbij het kanaal dat Zuid-België en Brussel met de haven van Antwerpen en dus met de Noordzee verbond. Sommige van de overgebleven gebouwen uit die tijd krijgen nu een tweede leven. Hiervan is het MigratieMuseumMigration al een mooi voorbeeld.

Elders in de wijk zijn sociale woningbouwprojecten van de grond gekomen, culturele instellingen bloeien en de wonden van de metrobouw uit de jaren zeventig zijn nu pas aan het helen. In het midden van dit alles: de Sint-Jan-de-Doperkerk, gebouwd in Art Deco stijl en een van de weinige avant-garde betonnen kerken van de jaren 1930.

De stadstour is afgelopen om 16u30. Met een combiticket kan je nadien naar een concert met Brussels Philharmonic in Flagey.

Afspraak: MigratieMuseumMigration – Werkhuizenstraat 17 – 1080 Molenbeek

Duur: 2u30

Prijs: €22 (toegang MigratieMuseumMigration, gidsbeurt in het Museum, wandeling in Molenbeek)

 

In samenwerking met

 

Gegevens

Datum:
za 21 jan 2023
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

MigratieMuseumMigration
Werkhuizenstraat 17
Molenbeek, 1080 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar