Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling: De Kunstberg: de gelaagde geschiedenis van de stad – zon 7 mei 2023 – 11u30

zo 7 mei 2023 • 11:30 - 13:00

€12,00

De Kunstberg wijk herbergt al eeuwen het politieke hart van de stad en het land. Je vindt er nu het Parlement en het Koninklijk Paleis maar vroeger stond hier het Coudenbergpaleis waar Keizer Karel en het kruim van de Europese adel verbleven tussen de twaalfde en de achttiende eeuw.

Dit stadsdeel heeft ook op ruimtelijk vlak een hele evolutie doorgemaakt: tijdens de wandeling ontdekken we de vele lagen die in de loop van de geschiedenis deze wijk vorm hebben gegeven en die de laagstad met de hoogstad verbinden.

We duiken in de geschiedenis van deze interessante wijk en we gaan op zoek naar de verborgen, weinig bekende plekjes en prachtige zichten op de stad.

Zoals de naam het zegt heeft de Kunstberg ook op cultureel vlak heel wat te bieden: een ongelofelijke concentratie aan interessante plekken voor liefhebbers van kunst, cultuur en geschiedenis!

Een andere manier om de rijke architectuur, geschiedenis en de aanwezige instellingen te bekijken en te begrijpen!

In samenwerking met de vzw Kunstberg

Gegevens

Datum:
zo 7 mei 2023
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Aan de ingang van visit.brussels
Koningsstraat 2-4
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar