Muntpunt

Geen bureau in Vlaanderen dat zich zo op de dunne grens tussen architectuur en visuele kunst beweegt dan het bureau van B-architecten. Hun non-conformistische houding leverde hen al heel wat mooie architecturale en beeldende opdrachten op. De Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie investeerden samen in de renovatie van het oude ‘Monnaie House’ op het Muntplein. Het project werd ‘Muntpunt’ gedoopt.
Het 7 verdiepingen tellende gebouw kreeg een grondige facelift. De gelijkvloerse verdieping wordt een riante open ruimte en de grote glaspartijen laten veel licht binnen. Op de andere verdiepingen bevinden zich een studiezaal, een kinderbib, vergaderruimten, bureaus, een auditorium en verschillende zit- en leeshoeken.
Muntpunt is een hedendaagse belevenisbibliotheek en een modern informatiehuis waar iedereen terecht kan voor inlichtingen over Nederlandstalige en Brusselse initiatieven en organisaties op het vlak van onderwijs en vorming, welzijn en gezondheid, recreatie en cultuur, wonen en werken.

Praktische info

Muntpunt – Munt 6 – 1000 Brussel