Horta’s Kunstberg

Ooit plande Victor Horta voor de omgeving van de Kunstberg het Municipal Development project, een staaltje ruimtelijke organisatie op stadsniveau. Een soort masterplan avant la lettre voor de omgeving van de Kunstberg met wonen, winkelen, cultuur en mobiliteit.

Het Paleis voor Schone Kunsten is de draaischrijf van het geheel en de verbinding tussen twee stadsgedeeltes, maar ook een wisselwerking tussen interieur en exterieur.

De flanerende kunstliefhebbers kunnen keuzes maken uit het rijke aanbod van tal van kunstinstellingen: de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, het Magrittemuseum, het Muziekinstrumentenmuseum, Bozar, de Koninklijke bibliotheek, het BElvuemuseum, de Archeologische site op de Coudenberg …, stuk voor stuk oorden van kunsten en filosofische ontdekkingen.

De Kunstberg vormt de overgang tussen de hoog- en laagstad tussen kantoren en toeristisch vertier, tussen groen en markten. Een klim op de berg van de diversiteit!

Praktische info

Wandeling op de Kunstberg door het centrum van Brussel.

Deze wandeling kan gecombineerd worden met een bezoek aan de expo “Art Nouveau. Uitzonderlijke objecten met een verhaal” in het BELvue Museum.