Expo: Raoul Servais. Een wereld tussen magie en realisme

24/09/2021 – 06/03/2022 – Belvue Museum

Rondleidingen voor groepen met gidsen van Korei Guided Tours

Duik in de wereld van de Belgische pionier van de animatiefilm Raoul Servais met zijn tekeningen, decorstukken en zelfs de instrumenten waarmee hij zijn films creëerde. Deze tentoonstelling belicht de persoonlijkheid van Raoul Servais, zijn artistieke processen, zijn zoektocht naar innovatieve technieken, maar ook zijn liefde voor ‘de kunsten’, het surrealisme, Paul Delvaux en vele andere dingen te ontdekken. 

Tegelijkertijd kan je de voorbereidende schetsen en werk in première zien van zijn allernieuwste film in samenwerking met Rudy Pinceel, “Der lange Kerl”.

François Schuiten, een van onze meest gereputeerde striptekenaars, cureert de tentoonstelling. Hij was Raouls rechterhand bij Taxandria (1994). Als verantwoordelijke voor het grafische concept en de decors van deze film, is Schuiten als geen ander vertrouwd met het universum van Taxandria en het oeuvre van Raoul Servais. 

De tentoonstelling Raoul Servais. Een wereld tussen magie en realisme wordt georganiseerd door het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met Raoul Servais CollectionVereniging Raoul Servais en CINEMATEK. In partnerschap met La LibreDH en The Brussels Times

INFO: Korei Guided Tours organiseert rondleidingen op aanvraag voor groepen in deze expo

Duur: 1u30

Adres: Belvue Museum – Paleizenplein 7 – 1000 Brussel