EXPO: Christophe Gevers, de architectuur van het detail.

De monografische tentoonstelling gewijd aan Christophe Gevers (Antwerpen 1928 – Ohain 2007) in het Design Museum Brussels is een wandeling door de archieven, modellen en meubels van deze Belgische interieurarchitect en ontwerper.

De tentoonstelling weerspiegelt de geest van Christophe Gevers, die ontwerper werd “omdat ik geïnteresseerd ben in het heden, de toekomst en het verre verleden”. Een ontwerper die niet los kan worden gekoppeld van zijn omgeving. Zijn ‘’bibliotheek van materialen”, zijn werkplaats inclusief gereedschap, machinerie en techniek, maar ook zijn grafisch ontwerp worden opgenomen in de expo. Hetzelfde geldt voor de unieke en indrukwekkende collectie modellen die voorafgingen aan de technische tekeningen, wat typerend is voor het werkproces van Gevers. Daar werden nog meubels en accessoires aan toegevoegd.

Gevers was een autodidact die blijvers ontwierp zoals de TBA-stoel voor de Taverne des Beaux-Arts (1959). Bij het grote publiek bekend is vooral bekend om zijn interieurontwerpen van horecazaken zoals  Au Vieux Saint Martin op de Zavel, het ter ziele gegane La Marie Joseph op de Vismarkt maar evengoed en verrassend ontwierp hij een aantal Quick restaurants in België en het buitenland.

Een Belgische designer om meer dan trots op te zijn!

Praktische informatie

11/10/2023 – 10/3/2024 

Design Museum Brussels – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren: van maandag tot en met zondag 11u00 > 19u00 

Prijs gidsbeurt:

Scholen, universiteiten, hogescholen: €95 (van maandag t.e.m vrijdag tijdens de kantooruren)

Verenigingen, sociale en culturele groepen, vzw, enz…: €110

Particuliere bedrijven en ondernemingen: 140€

Weekends en feestdagen: 140€

Toegangstickets zijn niet inbegrepen in de prijs van de gids en moeten apart aangekocht worden

Duur : 1u00

Max 20 pers/ groep