Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandeling: Het Kerkhof van Laken

zo 7 jul • 14:00 - 15:30

€12,00

Laatste rustplaatsen staan dicht bij het échte leven. Het licht een sluier van het leven en het tijdsbeeld van de gestorvene en verhaalt vergeten rituelen en symboliek. De “hygiënistische ” 20e eeuw heeft de grafcultuur voor goed veranderd. Grafcultuur verdwijnt evenals architecturale stilistische esthetische emotionele en familiale rituelen…. Treuren is iets individueels geworden en rouwen in gemeenschap en volgens gedragscodes hoort er steeds minder bij. Hierdoor wordt de breuk tussen dood en leven nog meer uitgesproken.In de 19e eeuw was dit nog helemaal anders. Op het kerkhof van Laken, weleens het “Pêre la Chaise van Brussel” genoemd wou iedereen die naam en faam had in Brussel begraven worden. De nabijheid van de Koninklijke crypte zit daar zeker voor iets tussen… Heel wat kunstenaars hebben vormgegeven aan het funerair erfgoed.

Je vindt hier de graven van illustere figuren zoals Alphonse Balat, Joseph Poelaert, La Malibran, Fernand Khnopff, Marie Poppelin, Jozef Cardijn enz. Ook Emile Bockstael, de laatste burgemeester van Laken ligt hier begraven.

We wandelen over het prachtige kerkhof en bezoek ook de unieke ondergronds grafkelders.

Gids:  Frederik Tinck

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 7 jul
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkhof van Laken
Onze-Lieve-Vrouwvoorplein (aan de poort van het kerkhof)
Laken, 1020 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Begraafplaats van Laken - zon 7 juli 24 - 14u00 - Aan de ingang - Onze-Lieve-Vrouwvoorplein - 1020 Laken
12,00
15 beschikbaar