Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Het Boudewijnpark – veelzijdig groen in Jette

zo 14 apr • 14:30 - 16:30

€14,00

De gemeente Jette besliste in 1977 om op de niet-bebouwde terreinen van de Molenbeekvallei een park in te richten. Zo wilde ze een van de laatste enclaves van natuurlijk Brabants landschap beschermen. Het park moest een uitgestrekte groenzone van meer dan 100 hectare vormen. Het was de bedoeling om het Laarbeekbos, de moerassen van Jette en Ganshoren, het Poelbos, het Dielegembos en het Heilig-Hartbos met elkaar te verbinden.

Vandaag strekt het park zich uit over de Molenbeekvallei en vormt een geheel van half natuurlijke landschappen en meer op recreatie gerichte zones.  Het maakt ook integraal deel uit van een Natura 2000-gebied.

Het eerste deel van de site omvat de Heilig-Harttuin en het laagstgelegen deel van de Molenbeekvallei. Dit gedeelte werd omgetoverd tot een klassiek landschapspark met een afwisseling van grasperken, vijvers, plantenborders, bos en populierenaanplanting. De noordflank wordt begrensd door het Dielegembos.

In het tweede deel werd er een vijver aangelegd. Vanuit een ecologisch streven werden de bermen van deze vijver gerestaureerd om hen van een typische waterkantbeplanting te voorzien.

Het derde deel wordt gekenmerkt door een parkzone rond de chalet van Laarbeek, weides, de boomgaard, de kinderboerderij van Jette en de site van de Gallo-Romeinse villa. Je vindt er overal bronnetjes en het wordt doorkruist door kleine pittoreske paden. Het grenst onmiddellijk aan het Laarbeekbos, het natuurreservaat van Poelbos en het natuurreservaat van het moeras van Jette.

Gids: Ann Voets – Landschapsarchitect – Kunsthistorica

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 14 apr
Tijd:
14:30 - 16:30
Kosten:
€14,00
Evenement Categorie:

Locatie

Boudewijnpark Jette
Ingang aan rondpunt Jules Lorgessquare - Heilig-Hartlaan
Jette, 1090 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar