Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Rondleiding: Kunst in de metro

za 2 dec 2023 • 14:00 - 16:30

Dagelijks passeren duizenden, vaak gehaaste mensen in de Brusselse metro.. Maar wie even de tijd neemt, ontdekt een ware kunstgalerie. De Brusselse metro is immers een echt levend museum. Talloze kunstwerken van Belgische artiesten verfraaien perrons, lokettenzalen en gangen.

Alle genres zijn vertegenwoordigd: schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, glasramen. Er zijn werken in alle mogelijke materialen: van doek tot brons, van hout tot glas en staal. De kunstwerken op zich zijn wat ze zijn, maar door de interactie met wat er in een metrostation gebeurt, veranderen ze soms van betekenis. En op hun beurt bepalen ze het kleurenpalet en de architectuur, en zo de beleving en de sfeer van het metrostation. Een kennismaking met het ondergrondse kleurrijke leven in Brussel!

De wandeling duurt tot 16u30. Daarna kan u met een combiticket voordelig naar een concert van Brussels Philharmonic in Flagey.

Prijs: 15 €

Reserveren kan via deze link

Opgelet: de metrotickets zijn niet inbegrepen in de prijs. U kan enkele tickets (telkens 1 uur geldig) of een dagticket aankopen bij een automaat van de MIVB aan het vertrek van de rondleiding. U kan ook contactloos betalen met uw bankkaart bij de toegangspoortjes van de metro.

Meer info over contactloos betalen via deze link

Meer info over dagtickets en enkele tickets via deze link

In samenwerking met