Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 19 jun

Interieurbezoek: Pakketboot en geluidsfabriek…Flagey achter de schermen.

Op 1 februari 1931 start het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep, het NIR, met een nationaal radioprogramma. Tussen 1935 en 1938 kreeg de moderne ‘geluidsfabriek’ de vorm van een statige pakketboot, een verbluffend concept dat als een van de eerste omroepgebouwen wereldwijd werd geprezen voor zijn schoonheid, functionaliteit en akoestiek.

Het radiogebouw is vandaag bekend als ‘Flagey’ genoemd naar de toenmalige burgemeester van Elsene.

Na een turbulenten ontwerpwedstrijd, die in 1933 uiteindelijk werd gewonnen door de Brusselse architect Joseph Diongre, bijgestaan door ingenieur Raymond Braillard werd de eerste steen gelegd in 1935. Het ontwerp combineert architecturale vernieuwing met de strengste eisen op akoestisch en technisch vlak, met grote aandacht voor de afwerking van het speciaal ontworpen meubilair.

Neem een kijkje achter de schermen en ontdek oa. de opnamestudio’s en de machinekamer van dit prachtige geklaseerde gebouw.

Gids: Sven De Bruycker

Prijs: 13 Euro (toegang + gidsbeurt)

Gegevens

Datum:
zondag 19 jun
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€13,00
Evenement Categorie:

Locatie

Flagey
Flageyplein
1050 Elsene, België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar