Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: La Nouvelle Maison van Henry van de Velde in Tervuren – zon 12 mei – 13u00

zo 12 mei • 13:00 - 14:00

€14,00 – €19,00

Onlangs werd La Nouvelle Maison in Tervuren bij Brussel met uiterste zorg en liefde gerestaureerd onder leiding van architect Guido Stegen.

Architect Henry van de Velde ging er in 1927 zelf met zijn gezin wonen. Het huis heeft een verfijnde detaillering en een subtiel kleurenpalet, die na bijna een eeuw weer in de oorspronkelijke staat zijn teruggebracht.

In zijn artistieke loopbaan was van de Velde kunstschilder, decorateur, designer en tenslotte ook architect. Na een Art Nouveau periode, koos hij rond 1900 voor een rationeel design, met verdwijnen van decoratie, en vervaging van het onderscheid tussen kunst en kunstambacht, wat tot Bauhaus zou leiden.

La Nouvelle Maison is de vierde en laatste woning die Henry van de Velde (1863-1957) bouwde voor zijn gezin. Alle huizen, ontworpen voor het gezin van de Velde-Sèthe, hadden een andere stijl.

De stijl van La Nouvelle Maison is duidelijk modernistisch, maar op een zeer persoonlijke manier van Henry van de Velde, met veel aandacht voor massa, extra benadrukt door de afgeronde hoeken, of zoals Henry van de Velde het zelf verwoorde: “Een architectuur herleid tot massa’s, met een dialoog tussen open en gesloten, een architectuur verankerd in de aarde, alsof zij eruit ontstaat en opstaat.”

Het huis staat ingeplant in het midden van een driehoekig terrein, waarvan het oostelijke deel dienst deed als boomgaard, moestuin en bleekweide, en het westelijke deel als open landschap, met zicht op de Tervurenlaan.

Gids: Kjell Keymolen

Foto: Copyright – Arsis Architectenvennootschap

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
zo 12 mei
Tijd:
13:00 - 14:00
Kosten:
€14,00 – €19,00
Evenement Categorie:

Locatie

La Nouvelle Maison
Albertlaan 1
Tervuren, 3080
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar