Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek en wandeling: Hotel Van Eetvelde en Art Nouveau in de wijk van de Squares

zo 14 jul • 14:00 - 17:00

€29,00

Victor Horta bouwde op nr. 4 van de Palmerstonlaan een van zijn meest gedurfde woningen. Bouwheer was Baron Van Eetvelde, die een riante woning wilde – en als progressief liberaal liet hij die ontwerpen door Victor Horta. Het huis, gebouwd in 1895 en intussen UNESCO werelderfgoed, heeft een luxueus interieur dat baadt in een zee van licht en kijkt uit over de vijvers van Sint-Joost, waardoor het lijkt alsof men in een Engels park woont. We bezoeken ook het gebouw dat Victor Horta enkele jaren later liet optrekken voor Baron Van Eetvelde, net naast zijn woonhuis: Palmerstonlaan nr 2. Hier bracht hij zijn bureau onder en een ander deel werden huur appartementen. 

Na de rondleiding in de 2 huizen wandelen we langs de pittoreske vallei van de Maalbeek, doorheen de Squareswijk. Bij het bouwen van deze week eind 19de eeuw werd ingespeeld op de wensen van de burgerij: de eengezinswoning weerspiegelde de standing van de bewoners . Bijna elke gevel van de wijk, in welke stijl ook gebouwd, ademt een persoonlijkheid en een bestudeerde elegantie uit. 

De schilderachtige architectuur van deze huizen en de belangrijke Art Nouveau ontwerpen die in de wijk staan, gaan perfect samen met de uitzonderlijke aanwezigheid van een stukje natuur midden in de stad.

Prijs : 29 € (toegang Hotel Van Eetvelde + interieurrondleiding + wandeling)

De Museumpass en de Art Nouveau pas kunnen niet gebruikt worden voor deze activiteit.

Gegevens

Datum:
zo 14 jul
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€29,00
Evenement Categorie:

Locatie

Bureau Van Eetvelde
Palmerston 2 avenue Palmerston
Brussels, 1000
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar