Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Interieurbezoek: Campus Unesco Koekelberg

zo 5 mrt 2023 • 11:00 - 12:30

Cyclus – scholen van Brussel

Campus Unesco Koekelberg, een complex van 12.000 m², herbergt zowel een Nederlandstalige lagere als secundaire school. In 2018 namen deze scholen hun intrek in een volledig gerenoveerd schoolgebouw.

De renovatie en uitbreiding van dit modernistisch geïnspireerd scholencomplex werden de bestaande structuren hergebruikt en werd ook rekening werd gehouden met de specifieke topgrafie van het terrein. Een betonskelet vormt de basis voor indrukwekkende en multi-inzetbare ruimtelijke volumes.

De architecten van Bogdan & Van Broeck positioneren beide scholen als duidelijke entiteiten binnen één flexibel geheel. De gemeenschappelijke functies werden ondergebracht in een centraal gebouw dat zich tussen de twee bestaande volumes bevindt.

Op de site is er ook veel aandacht voor groen en dit zowel op de speelplaatsen als via het groendak dat zorgt voor extra biodiversiteit en afkoeling.

Gids: Frederik Ceulemans

Gegevens

Datum:
zo 5 mrt 2023
Tijd:
11:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

UNESCO Campus Koekelberg
Klein Berchemstraat 1
Koekelberg, 1081 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar