Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Expo: (Un)common values. Two corporate collections of contemporary art.

za 10 sep 2022 • 11:00 - 12:30

€12,00

De kunstcollectie van de Nationale Bank van België in dialoog met de collectie van de Banco de España.

Na de succesvolle tentoonstelling “Building a Dialogue” (2019), die stukken uit de kunstcollecties van de Nationale Bank van België en de Deutsche Bundesbank samenbracht, viert de hedendaagse kunstcollectie van de NBB haar 50ste jubileum met een nieuwe expo.

Dankzij de samenwerking tussen twee centrale banken zullen voor de allereerste keer enkele topwerken uit de hedendaagse kunstcollectie van de Banco de España op Belgische bodem te zien zijn, samen met een selectie van kunstwerken uit de verzameling van de Nationale Bank van België. De tentoonstelling brengt het werk samen van niet minder dan 43 grote hedendaagse kunstenaars om een dialoog aan te gaan over de intrinsieke waarde van kunst. Het decor van dit uitzonderlijke evenement is de majestueuze, modernistische lokettenzaal van de Nationale Bank van België.

Internationaal gerenommeerde kunstenaars zoals Wolfgang Tillmans, Helena Almeida, Candida Höfer en Jonathan Monk worden verrijkt met Spaanse klassiekers (Rogelio López Cuenca, Sara Ramo, Daniel García Andùjar) en Belgische sterkhouders (Michaël Borremans, Peter Buggenhout, Jacqueline Mesmaeker, Jacques Charlier, Emmanuel Van der Auwera).

Geen betere manier om deze tentoonstelling te ontdekken dan met een gekwalificeerde gids!

Prijs: 12 Euro voor de gidsbeurt (toegang is gratis)

Rondleidingen op aanvraag voor groepen zijn ook mogelijk : klik hier voor meer info

Foto : Gusmao and Paiva photo credit Fernando Maquieira

 

Gegevens

Datum:
za 10 sep 2022
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Lokettenzaal Nationale Bank van België
de Berlaimontlaan 3
Brussel, 1000 België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar