Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : James Ensor, rebel in burgerpak!

za 2 mrt • 14:00 - 16:30

€15,00

James Ensor werd in 1860 in Oostende geboren. Zijn geboortestad Oostende maar ook Brussel waren fundamentele voedingsbodems voor zijn schilderijen. Tijdens deze wandeling ontdek je hoe dit zijn beeldtaal heeft gevormd.

Kort geschetst groeide Ensor op in een land met een prille monarchie, waarin de Kerk verbeten voor z’n invloed vocht, waarin een snelle industriële evolutie een tijd van sociale spanningen inluidde, een land waarin Vlamingen en Walen al tegenover elkaar stonden. De politieke, sociaaleconomische en etnische machtsverhoudingen in België zijn dan ook een steeds terugkerend thema in Ensors schilderijen.

Brussel bevrijdde hem van de kleinburgerlijke bekrompenheid en hij maakte er veel vrienden. Brussel was the place to be voor jonge kunstenaars die nieuwe trends aftastten. Zijn anarchistische geest heeft een afkeer van critici, politici, geestelijken, dokters en rechters. Maar ook taalkundig maakt hij zich de spot meester. De zwanze, oorspronkelijk vooral in Brussel verspreid, was onder Ensors leeftijdgenoten erg populair.

Was hij een overgevoelige seismograaf die het gerommel van de avant-garde onder het voetpad registreerde of een gewoon een genie die zijn eigen variant bedacht?

  • Aangekochte tickets kunnen tot maximaal 15 kalenderdagen voor het evenement terugbetaald worden.
  • Bij de terugbetaling wordt 2 € per ticket administratiekost aangerekend.
  • Tickets mogen wel doorgegeven worden
  • Alle verkoopsvoorwaarden

Gegevens

Datum:
za 2 mrt
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar