Peter Lindbergh – Untold Stories

15.12.2022 – 14.05.2023

Vanderborghtgebouw1000 Brussel

Deze prachtige retrospectieve is een eerbetoon aan Peter Lindbergh: een uitdrukking van een artistieke visie die zich heeft gevormd gedurende vier decennia van werk, ontmoeting en creatie.

Hij stelde de tentoonstelling zelf samen: drie jaar lang was Lindbergh ‘s nachts bezig met het onderzoeken, bewerken en verzamelen van beelden met het oog op nieuwe interpretaties en verrassende wendingen. Deze onuitgebrachte werken, foto’s, video’s en grote formaten kleuren nu de zalen van het Vanderborghtgebouw in Brussel.

Vlak voor zijn dood in 2019 richtte Peter Lindbergh een stichting op voor de instandhouding van zijn werk. Sindsdien blijft de Peter Lindbergh Foundation zijn fotografisch erfgoed verspreiden en tentoonstellen.

De tentoonstelling Untold Stories, oorspronkelijk opgezet in samenwerking met het Kunstpalast in Düsseldorf doet nu ook Brussel aan. Ze bevat 150 werken die hun maker vrij met elkaar in verband bracht om er een visuele eenheid mee te creëren en om een dialoog tot stand te brengen.

Lindbergh werkte samen met de grootste glossy tijdschriften: Vogue, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Vanity Fair. Hij kon de breekbare kracht van de modellen op een menselijke manier vastleggen: voor zijn lens toonden grote namen zoals Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Helena Christensen een andere kant van hun vrouwelijkheid.

Tijdens de rondleiding tonen de gidsen van Korei Guided Tours je bekend en minder bekend werk van deze fotograaf. Je ontdekt fotografie die leeft door de energie van het portret en ontdekt hoe Peter Lindbergh erin slaagt om modefotografie tot kunst te verheffen.

De tentoonstelling is een organisatie van Profirst en wordt mede mogelijk gemaakt door de Peter Lindbergh Foundation en de steun van de Stad Brussel.

Korei Guided Tours verzorgt alle rondleidingen in deze tentoonstelling.

Praktische info

Rondleidingen op inschrijving voor individuele bezoekers in het Nederland

Wanneer ? Elke zondag om 11u00

Duur? 1u30

Reserveren? (ticket + rondleiding) via deze link – via de ticketlink op de website van de tentoonstelling kan u ook een rondleiding reserveren

Rondleidingen op aanvraag voor groepen

Prijs

  • Door de week tot 18u00: €110,00
  • Weekends / nocturnes (vanaf 18u00) / feestdagen: €130,00
  • Scholen (door de week tot 18u00): €95,00           

*maximum 15 personen per groep

Tickets worden bij de expo zelf aangekocht:

  • 8 € pp : groepstarief vanaf 10 personen
  • 6 € pp: 60 +; scholieren en studenten

Duur van de rondleiding

1u30

Openingsuren

  • woensdag en donderdag: 11u00 – 19u00
  • vrijdag: 11u00 – 21u00
  • zaterdag en zondag: 10u00 – 19u00
  • sluiting op: 25 december 2022 en 1 januari 2023

Adres

VANDERBORGHTGEBOUW
Schildknaapstraat 50
1000 Brussel