Online lezing : “Weven anno 2021 : van Bauhaus tot vandaag”

Weven is helemaal terug! Het werk van Anni Albers – die een sleutelrol speelde in het weefatelier van het Bauhaus – krijgt meer aandacht dan ooit.

Zij bestudeerde de Peruviaanse weeftechnieken en vertaalde ze naar nieuwe materialen en toepassingen.De grenzen tussen de verschillende disciplines werden opengebroken: van huishoudtextiel tot architectuur, van kunst tot industrie. Anni Albers legde de basis voor het hedendaags textiel en inspireerde op haar beurt vele generaties kunstenaars, ontwerpers en ambachtslui.

Ook vandaag is weven aan een heropleving bezig. Maar wat is hedendaags handweven nu eigenlijk? Wie zijn de – vaak jonge – mensen die weven? Elk op zich benaderen ze het weven op een andere manier.

Els Vande Kerckhove is een in Brussel gevestigde grafisch en textielontwerpster. Els volgde cursussen en workshops in handweven en (digitaal) jacquard weven in België, Italië en Noorwegen. Zij werkt aan opdrachten en persoonlijke projecten zoals wandkleden en textiel voor het interieur.

Tijdens deze lezing neemt ze ons, vanuit haar kennis en ervaring, mee op een boeiende reis naar de wereld van het hedendaagse weven.

Praktische info

Online lezing op aanvraag voor groepen

Duur: 1u30