Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
za 22 mei

Wandeling : Parijse Charmes! De Onze-Lieve-Vrouw-ter Sneeuwwijk

Deze wijk vlakbij het Warandepark heeft de allures van een eilandje met ‘Parijse’ charmes. De naam verwijst naar de verdwenen gelijknamige kapel. De hele wijk is opgedragen aan de onafhankelijkheid van België, zoals blijkt uit de straatnamen en de aanwezigheid van de congreskolom.

Eind 19de eeuw beslist de overheid om deze plek te saneren en de wasvrouwen en arbeiders te verdrijven en zo nestelden de rijke lui en de bourgeoisie zich in de wijk met mooie brede lanen omringd door luxueuze ontspanningsoorden. Het indrukwekkende hotel de Knuyt de Vosmaer is gebouwd in 1878 door architect Joseph Naert als woning voor Ridder de Knuyt de Vosmaer maar werd snel verkocht aan baron Empain voor zijn ‘Banque Industrielle de Belgique’. De restauratie heeft de oorspronkelijke rijkdom van de decoraties blootgelegd.

Het Vlaams Parlement ligt eveneens in deze rijke tot de verbeelding sprekende buurt. De Vlaamse regering besliste om in het modernistisch Postchequegebouw, gebouwd door Victor Bourgeois in 1939, het huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers in onder te brengen. Het gebouw beschikt nog over een paternosterlift en is door kunstenaar Guillaume Bijl omgevormd tot een kunstwerk.

Gids: Thomas Pevernagie

Meer info over de COVID-maatregelen

Gegevens

Datum:
zaterdag 22 mei
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

Vrijheidsplein – standbeeld Charles Rogier
Vrijheidsplein
1000 Brussel, België
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar