Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Langs het Kanaal in Molenbeek

27 jun 2021 • 14:00 - 16:00

€12,00

Industriële overblijfselen, de complexe diversiteit van Molenbeek en een verrassende betonnen kerk… Deze  wandeling neemt ons mee van aan de voorbeeldig verbouwde BelleVue-brouwerij vlak aan het kanaal, door het centrum van Oud-Molenbeek tot in de buurt rond de Sint-Jan-de-Doperkerk.

In Brussel staat Molenbeek bekend als een “roltrapgemeenschap”: sociaal achtergestelde klassen vestigen zich hier totdat ze erin slagen de ladder te beklimmen en trekken dan verder…

Het klopt dat dit geen eenvoudige omgeving is: het is uitgestrekt, complex – en in beweging.

In de 19e eeuw bevond zich hier het industriële centrum van de stad aan het kanaal dat Zuid-België met de haven van Antwerpen en dus met de Noordzee verbond. Sommige van de overgebleven gebouwen uit die tijd krijgen nu een tweede leven. Dit is het geval voor de BelleVue brouwerij: ze is de thuisbasis van twee hotels, sociale instellingen en het nieuwe MIMA Museum. Elders in de wijk zijn sociale woningbouwprojecten van de grond gekomen, culturele instellingen bloeien en de wonden van de metrobouw uit de jaren zeventig zijn nu pas aan het helen. In het midden van dit alles: de Sint-Jan-de-Doperkerk, gebouwd in Art Deco stijl en een van de weinige avant-garde betonnen kerken van de jaren 1930.

(buitenwandeling; geen indoor-bezoeken voorzien)

Praktische info

Wanneer?

Zondag 27 juni 2021 – 14u00 – 16u00

Prijs?

12 Euro per persoon

Vertrekpunt?

Voor het MIMAmuseum

Henegouwenkaai 41

1080 Molenbeek

Vandaar lopen we via de Fonderie en verschillende woonprojecten naar de buurt rond het gemeentehuis van Molenbeek waar we nieuwe projecten ontdekken. We gaan verder tot aan de Sint-Jan-Doper Kerk.

We maken kennis met het verleden van Molenbeek en leren meer over het heden, de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de toekomst. We hebben het over wijkcontracten, culturele injecties en sociale projecten die een heel interessante wijk vooruit willen helpen.

Meer info over de COVID-maatregelen

Gegevens

Datum:
27 jun 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12,00
Evenement Categorie:

Locatie

MIMA
Henegouwenkaai 41
Molenbeek, 1080 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar