Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling: Cité Moderne – vernieuwende visie op de tuinwijken

za 30 apr 2022 • 14:00 - 15:30

€10,00

100 jaar tuinwijken

Door haar modernistische vormgeving en avant-garde uitstraling is de Cité Moderne in Sint-Agatha-Berchem één van de bekendste en meest emblematische tuinwijken van Brussel. Het was tevens het eerste project van de 25-jarige architect Victor Bourgeois.

Met dit project won hij de hoofdprijs op de ‘Exposition des Arts Décoratifs’ in Parijs en kreeg hij ook veel internationale erkenning.

La Cité Moderne, gebouwd tussen 1922 en 1925, was een vertaling van de vernieuwende visie van de huurderscoöperatie op architectuur, stedenbouw en samenleving. Samen met Kapelleveld in Sint-Lambrechts-Woluwe en Klein Rusland in Zelzate is dit één van de zeldzame tuinwijken in België met een modernistische kubistische architectuur. Met deze wijk wilde Bourgeois zijn vooruitstrevende ideeën omzetten in de praktijk.

Samen met landschapsarchitecte en kunsthistorica Ann Voets komen we meer te weten over deze zeer vooruitstrevende wijk die een nieuwe manier van wonen wou promoten.

Gids: Ann Voets

Gegevens

Datum:
za 30 apr 2022
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Cité Moderne
Initiatiefplein
Sint-Agatha-Berchem, 1082 België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar