Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Wandeling : Brussel Beeldend Omarmen

wo 19 mei 2021 • 14:00 - 16:00

Gratis

Openheid en tolerantie kan je leren.

Maart 2016, 07:58. Brussel kleurde grijs.

Kunsteducatie en cultuurparticipatie spelen een belangrijke rol in de opvoeding tegen extremisme.
Vanuit deze filosofie startte de Cardijnschool, gelegen in de zogenaamde ‘croissant pauvre’ het project ‘Brussel Beeldend Omarmen’.“Wij geloven in een educatief programma waarbij de positieve kracht van beeldend denken een voorname rol krijgt in de opvoeding tegen extremisme. Via het 5-jarige project willen wij jongeren laten reflecteren over hun stad Brussel en hun maatschappelijke rol hierin.”

Niet alleen jongeren van de Cardijnschool, maar ook jongeren van andere Brusselse scholen worden geconfronteerd met uitdagingen omtrent hun identiteit in de stad. Via het project BRUSSEL BEELDEND OMARMEN i.s.m. Muntpunt en Korei Guided Tours willen we jongeren laten reflecteren over hun stad, en hun maatschappelijke rol hierin.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek het beeldend werk van de kinderen en jongeren op verrassende plaatsen in Brussel! Verken met een gids het tentoonstellingsparcours waarbij leerlingen uit verschillende Brusselse scholen hun werken laten zien. Bovendien ontdek je heel wat interessante plekken in de stad die een voor een op hun manier bijdragen aan meer respect, meer begrip en een betere manier van samenleven.

De werken die je tijdens het parcours kan ontdekken werden gemaakt door leerlingen van de Cardijnschool Anderlecht, Vier Winden Basisschool Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lukas Kunsthumaniora, Sint-Jozefscollege Sint-Pieters-Woluwe en Cardijnschool Inkendaal Vlezenbeek.

Deelnemende kunstenaars:

Abdulazez Dukhan, fotograaf –  Jan De Wachter, hedendaags kunstenaar –  Jef Van Eynde, fotograaf – Raisa Vandamme, fotograaf – Teresa Sdralevich, designer & illustrator

Gids: Alexander Vander Stichele

 

Gratis evenement maar reserveren is verplicht.

Meer info over de COVID-maatregelen

 

Gegevens

Datum:
wo 19 mei 2021
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
http://www.brussel-beeldend-omarmen.be/

Locatie

Muntpunt
Munt 6
Brussel, 1000 België

Organisatoren

Medeorganisator : Cardijnschool
Medeorganisator : Muntpunt

Overige informatie

Code
Gratis event

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar