Laden Evenementen
zo 30 mei

Wandeling : Art Nouveau rond de elegante Squares

De Noordoostwijk in Brussel is een encyclopedie van de art nouveau, het is de wijk rond de Maria-Louisasquare, de Palmerstonlaan de squares Ambiorix-en Margareta. In deze wandeling is er niet alleen aandacht voor de pionier Victor Horta, met zijn absoluut meesterwerk het Van Eetveldehuis, maar ook voor de tweede generatie art nouveau-architecten zoals, Paul Hamesse, Georges Hobé, Paul Saintenoy, Gustave Strauven, Victor Taelemans, Armand Van Waesberghe…

De art nouveau als architectuur- en levensstijl bracht heel wat vernieuwing in plan- en ruimteopvatting, daglicht in de woning, gietijzer en staal, technische comfort, wintertuinen, alles werd omgezet in een verfijnde vormentaal met als boodschap de natuur. De architectuur en het interieur vloeiden in elkaar over en werden tot één geheel gecomponeerd met veel aandacht voor decoratie, warme kleuren en glaspartijen.

Een kleurrijke gevelarchitectuur, versierd met sgraffiti of kleurmozaiëken en het fenomeen ‘Kunst in de straat’ droegen snel bij tot het maximale esthetische wooncomfort rond de eeuwwisseling!

Gids: Marleen Piryns – Archeologe en Kunsthistorica

Meer info over de COVID-maatregelen

 

Gegevens

Datum:
zondag 30 mei
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

Gutenbergsquare
hoek met Filips de Goedestraat en Pacificatiestraat
1000 Brussel, België
+ Google Maps

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Art Nouveau rond de elegante Squares - 30 mei 2021 - 14u00 - Gutenbergsquare - hoek met Filips de Goedestraat en Pacificatiestraat
12,00
0 available
Sold Out