Laden Evenementen
zo 4 jul

Wandeling: Art nouveau in de Louizawijk

1893: de 19de eeuw loopt op haar eind. Ongekend is het elan waarmee een kleine groep begaafden elk aspect van de samenleving in vraag stelt. Ze werken overmoedig aan een nieuwe maatschappij en willen het technische tijdperk verzoenen met schoonheid en idealisering.

Architectuur en toegepaste kunsten gaan samen en moeten doordringen tot in het kleinste facet van het leven van elke mens. Zo ontstaat de Art Nouveau.

In 1898 bouwt Victor Horta een eigen woning met atelier in Sint – Gillis. Hier zien we een staaltje van zijn kunnen. Rond licht, lucht en ruimte bouwt hij een nieuwe stadswoning. We vergelijken deze architect met collega-architecten: Paul Hankar, Octave van Rijsselberghe, Roosenboom… Zo leren we meer over de verschillende richtingen binnen de Art Nouveau.

Een wandeling in de Louizawijk is een ideale manier om kennis te maken met heel wat belangrijke vertegenwoordigers van de Art Nouveau.

Gids: Hans Heremans

De plek van afspraak is het Hortamuseum. Tijdens deze wandeling wordt het museum niet bezocht.

Bekijk hier onze COVID-maatregelen

Gegevens

Datum:
zondag 4 jul
Tijd:
11:00 - 13:00
Kosten:
€12
Evenement Categorie:

Locatie

Hortamuseum
Amerikaansestraat 27
1060 Brussel (Sint-Gillis), België

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Art Nouveau in de Louizawijk - zon 4/7 - 11u00 - Amerikaansestraat 27 - 1060 Sint-Gillis
12,00
20 available