Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
zo 5 jul

Plastic Design Collection – ADAM Brussels Design Museum

Een collectie bestaande uit ongeveer 2000 plastic objecten (waarvan een deel wordt tentoongesteld en de rest bewaard in de reserves), van de meest alledaagse voorwerpen tot unieke stukken of eerste uitgaven, om de 20ste en 21ste eeuw te begrijpen.

Een ontmoeting met de objecten, vooral met deze die deel uitmaakten van ons dagelijks leven: ze leken ons tegelijk zo gewoon en zo praktisch, zonder dat we beseften waarom en hoe ze werden gemaakt, laat staan dat we ons inbeeldden dat ze op een dag de iconen van een tijd, van een manier van leven en van een levensfilosofie zouden worden.

Van deze collectie, die sinds de jaren 1980 werd aangelegd door de Brusselse verzamelaar Philippe Decelle, worden 500 objecten getoond in de zalen van de permanente tentoonstelling van het ADAM – Brussels Design Museum. Om dit creatieve landschap nog preciezer te tekenen, werd de collectie uitgebreid met stukken ontleend aan internationale openbare of privéverzamelingen, evenals schenkingen.

Door de architecten opgevat als een verlengstuk van de permanente tentoonstelling, zijn de reserves zichtbaar terwijl ze tevens aan de strikte normen van conservering beantwoorden. Zo kunnen de meest nieuwsgierigen de rest van de collectie aanschouwen achter vensterglas.

Reserveren verplicht : stuur een mailtje naar info@adamuseum.be

Gratis rondleiding. Ticket voor het museum te kopen aan de balie.

Belangrijke maatregelen in het kader van de bestrijding van Covid-19 :

  1. elke deelnemer ouder dan 12 jaar is verplicht om zelf een mondmasker mee te brengen en het tijdens de hele rondleiding te dragen
  2. de deelnemers moeten 1,5 m afstand houden tot elkaar en tot de gids
  3. de gids zal handgel meebrengen zodat iedereen zijn handen kan ontsmetten indien nodig

Gegevens

Datum:
zondag 5 jul
Tijd:
11:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Design Museum Brussels
Trade Mart - Belgiëplein 1
1020 Laken, België
+ Google Maps

Organisator

Medeorganisator: ADAM Brussels Design Museum
E-mail:
info@adamuseum.be
Site:
www.adamuseum.be