Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Online lezing : “Weven anno 2021 : van Bauhaus tot vandaag”

di 30 mrt 2021 • 20:00 - 21:00

€6,00

Weven is helemaal terug! Het werk van Anni Albers – die een sleutelrol speelde in het weefatelier van het Bauhaus – krijgt meer aandacht dan ooit.

Zij bestudeerde de Peruviaanse weeftechnieken en vertaalde ze naar nieuwe materialen en toepassingen.De grenzen tussen de verschillende disciplines werden opengebroken: van huishoudtextiel tot architectuur, van kunst tot industrie. Anni Albers legde de basis voor het hedendaags textiel en inspireerde op haar beurt vele generaties kunstenaars, ontwerpers en ambachtslui.

Ook vandaag is weven aan een heropleving bezig. Maar wat is hedendaags handweven nu eigenlijk? Wie zijn de – vaak jonge – mensen die weven? Elk op zich benaderen ze het weven op een andere manier.

Els Vande Kerckhove is een in Brussel gevestigde grafisch- en textielontwerpster. Els volgde cursussen en workshops in handweven en (digitaal) jacquard weven in België, Italië en Noorwegen. Zij werkt aan opdrachten en persoonlijke projecten zoals wandkleden en textiel voor het interieur.

Tijdens deze lezing neemt ze ons, vanuit haar kennis en ervaring, mee op een boeiende reis naar de wereld van het hedendaagse weven.

Hoe deelnemen?

Online lezing te volgen via Zoom.

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. Op de dag van de lezing voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de lezing start en op die manier kan u inloggen en de lezing meevolgen.

Opgelet:

  • het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de lezing achteraf opnieuw te bekijken.
  • tickets kunnen aangekocht worden tot 1 uur voor het begin van de lezing (tenzij de lezing is uitverkocht)

 

Gegevens

Datum:
di 30 mrt 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar