Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Online lezing: “Virtuele wandeling: het nieuwe oude havengebied van Antwerpen – meer dan het MAS”

di 9 mrt 2021 • 20:00 - 21:00

€6,00

Antwerpen ondergaat een indrukwekkende transformatie. Haar rijke verleden als stad van kunst, handel en haven wordt zo vergezeld van een opwindend heden en een hopelijk voorspoedige toekomst. Het havengebied – of liever, wat vroeger een haven was – speelt daarbij opnieuw een niet onbelangrijke rol. De industriële activiteit heeft zich verplaatst naar de Nederlandse grens, en rond de historische bekkens en op een voormalig spoorwegterrein is nieuw leven ontstaan.

Dat dit niet enkel het al internationaal vermaarde MAS en het Havenhuis van Zaha Hadid omvat, wordt duidelijk tijdens een virtuele wandeling die we iets zuidelijker beginnen: namelijk aan het Centraal Station van Antwerpen, “het op drie na mooiste station ter wereld”, zoals een Amerikaans tijdschrift schreef. Van daar gaan we noordwaarts naar Park Spoor Noord met de nieuwe gebouwen er rondom, naar de nog steeds groeiende nieuwe Cadixwijk en, jawel, ook naar het iconische Havenhuis waar we even binnenkijken.

Gids en architectuurjournalist Olaf Winkler neemt ons opnieuw mee op een virtuele live tour door de openbare ruimte en architectuur. We komen langs geslaagde groene zones, volledig nieuwe woonarealen, sociaal complexe wijken in verandering en projecten van bekende en minder bekende architecten: reden genoeg om na te denken over stedelijke en sociale verandering, over kansen, risico’s en mogelijke stedelijke kwaliteit.

Hoe deelnemen?

Virtuele wandeling te volgen via Zoom.

Om deze lezing te volgen hoeft u geen specifieke software te installeren. U heeft enkel een PC of tablet met goed werkende internetbrowser en een stabiele Wifi-connectie nodig.

Om deel te nemen registreert u zich op voorhand. De dag van de wandeling voor 17u krijgt u via mail de juiste link toegestuurd. U kopieert deze link in uw browser net voor de wandeling. Om in te loggen geeft u naam en e-mail adres in. Daarna kan u de wandeling meevolgen.

Opgelet: het gaat om een livestreaming die niet wordt opgenomen. Het is dus niet mogelijk om de wandeling achteraf opnieuw te bekijken.

 

Gegevens

Datum:
di 9 mrt 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
België

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar